Cacao Νibs
"Η Βασίλισσα του κακάο", δεδομένου ότι παράγει τους υψηλότερης ποιότητας σπόρους. Είναι μια αρχαία ποικιλία, μη υβριδική, παράγει καρπούς με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα και είναι από τις πιο σπάνιες και ακριβές ποικιλίες στον κόσμο. Μόνο ένα μικρό μέρος της παραγωγής κακάο στο κόσμο προέρχεται από τα δέντρα Κρεόλ, κυρίως λόγω της απαιτητικής παραγωγής του.
Είναι πολύ σπάνιο να βρει κάποιος τόσα πολλά διατροφικά συστατικά συγκεντρωμένα σε ένα και μόνο προϊόν:
• Περιέχει τα λιπαρά οξέα παλμιτικό και στεαρικό καθώς και το μονοακόρεστο ολεικό οξύ.
• Περιέχει διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, πολύτιμες για το έντερο
•
περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και προκυανιδίνων, συστατικά
που έχουν αντιοξειδωτική δράστη, παρεμποδίζοντας την οξειδωτική δράση
των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν έτσι από τον καρκίνο, τις
καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Οι επιδράσεις των φλαβονοειδών του κακάο
στην καρδιά και στην κυκλοφορία οφείλονται, εν μέρει, στην ικανότητα
τους να ανακόπτουν την οξείδωση της χοληστερόλης, και την ανάπτυξη της
αθηρωματικής πλάκας.
• Η κυριότερη πολυφαινόλη στους σπόρους του κακάο είναι η φλαβανόλη επικατεχίνη
• Η θεοβρωμίνη είναι ένα μέτριο διουρητικό, βοηθά στην προστασία του ουροποιητικού
• Είναι πολύ καλή πηγή μαγνησίου, ασβεστίου, χαλκού, καλίου και μαγγανίου.
• Τέλος περιέχει βιταμίνες Α, Β1,Β2,Β3,Ε
• Οι σπόροι του κακάο είναι η υψηλότερη πηγή μαγνησίου και χρωμίου από οποιαδήποτε άλλη τροφή!
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100g:
Ενέργεια: 1943kJ/464kcal
Πρωτεΐνη: 14,3 g
Yδατάνθρακες: 35,7 g Λιπαρά 42,8 g , Ινών:32,1g